fbpx

Aurajoentien isommat keskukset

Aurajoen matkailutien varralla on neljä isompaa keskustaa, Aura, Lieto, Oripää ja Pöytyän Riihikoski.

Tutustu ja lähde retkelle.

4

Lieto

Lieto on lähellä kaikkea ja tarjoaa lukuisia hyviä syitä asua Varsinais-Suomen sykkeessä. Aurajoen ja Savijoen varsille varsin aikaisin raivatut pellot ovat ominaisia lietolaiselle kulttuurimaisemalle. Maisemaa hallitsevat myös kallioiset mäet ja metsäsarakkeet. Lieto tarjoaa monipuolisesti tutustuttavaa, kiehtovia päiväretkikohteita, tasokkaita liikuntapaikkoja ja moni-ilmeisiä luontokohteita niin matkailijoille, päiväretkeläisille kuin asukkaillekin läheltä ja kaukaa.


Aura

Aura on voimakkaasti kasvava, pieni ja viihtyisä kunta Auranmaalla, Turun kupeessa. Alueen tunnus, Aurajoki, virtaa kauniina ja leveänä Auran halki. Auran kunta on Suomen itsenäisyyden ikäinen, sillä se on perustettu vuonna 1917. Aurassa yhdistyvät vilkas ja edustava taajama ja arvostettu kulttuuriympäristö.

Pöytyä / Riihikoski

Pöytyän kunta kuuluu Varsinais-Suomen maakuntaan ja Loimaan seutukuntaan. Pöytyän halki virtaavan Aurajoen varrella on paljon yhtenäisiä peltokuvioita ja elävää maaseutua. Pöytyällä sijaitsevat myös Vaskijärven luonnonpuisto, osa Kurjenrahkan kansallispuistosta ja osa Kuhankuonon retkeilyreitistöstä. Matkailutien varrella sijaitseva Riihikoski on yksi Pöytyän kolmesta kuntakeskuksesta. Pöytyän kunnan tähkälogo kuvaa kasvua ja tätä päivää pienine taajamineen modernissa
maaseutuhengessä.


Oripää

Oripää on varsinaissuomalainen suuri pieni kunta, jossa on tilaa asua, yrittää ja harrastaa. Oripää on Aurajoen lähtöpaikka sekä soiden ja lähteiden paikkakunta. Oripäässä on monenlaista nähtävää. Vaihtoehtoja on sekä museoiden että luonnon ystäville. Myllylähteellä pääsee nauttimaan lähdeluonnon kauneudesta ja Aurajoen alun pitkospuilla kulkiessa tuntee kangasmetsän tuoksun. Talvisin voi hiihdellä Harjureitin tasokkailla laduilla. Oripäänkankaalla on suuri merkitys sora-, pohjavesi- ja ulkoilualueena. Oripäässä toimii vilkas pienlentokenttä.