fbpx

De största centrumen vid Aurajoentie

Det finns fyra större centra längs Aurajoentie: Aura, Lieto, Oripää och Pöytyäs Riihikoski.

Utforska destinationerna och gå på en utflykt.

4

Lieto

Lieto ligger nära allt och erbjuder många goda skäl att bo i hjärtat av sydvästra Finland. Fälten som röjs ganska tidigt längs Aurajoki och räddare är karakteristiska för Lietos kulturlandskap. Landskapet domineras också av steniga kullar och skogspelare. Lieto erbjuder ett brett utbud av utflykter, fascinerande dagsutflykter, högkvalitativa sportfaciliteter och multi självklara naturdestinationer för turister, dagsutflykter och invånare från när och fjärran.


Aura

Aura är en starkt växande, liten och mysig kommun i Auranmaa, intill Åbo. Skylten i området, Aurajoki, flyter vackert och brett genom Aura. Aura kommun är finlands självständighetsålder, eftersom den grundades 1917. Aura kombinerar ett levande och representativt stadsområde med en prestigefylld kulturmiljö.

Pöytyä / Riihikoski

Pöytyä kommun tillhör regionen Sydvästra Finland och regionen Loimaa. Längs Aurajoki, som rinner genom Pöytyä, finns många enhetliga fältmönster och levande landsbygd. Vaskijärvi nationalpark, en del av Kurjenrahka nationalpark och en del av vandringsleden Kuhankuono ligger också vid Pöytyä. Riihikoski, som ligger längs turistvägen, är ett av de tre kommunala centrumen i Pöytyä. Pöytyä kommuns coblog beskriver tillväxten och idag med sina små tätorter i modern
i lantlig anda.


Oripää

Oripää är en stor liten kommun i sydvästra Finland med plats att bo, prova och träna. Oripää är utgångspunkten för Aurajoki och nosens och källorna. Det finns mycket att se i Oripää. Det finns alternativ för både musei- och naturälskare. Vid Myllynlähde kan du njuta av vårnaturens skönhet, och när du går längs ankfesten i början av Aurajoki kan du känna lukten av en hedskog. På vintern kan du åka skidor på de högkvalitativa lederna på Harjureitti. Oripäänkangas spelar en viktig roll som grus-, grundvatten- och friluftsområde. Det finns en livlig liten flygplats i Oripää.