Kategoria:Luontokohteet
Meiltä löytyy jokaiselle jotakin. Lyhyitä jokipolkuja, erämaista retkeilyreitistöä, kiermultelevia jokia, kuohuvia koskia ja mutkittelevia pyöräreittejä. Talvella testaa pulkkamäen vauhti ja valaistujen hiihtolatujen luisto.
Tuomistonsuolla Aurajoen voi ylittää yhdellä loikalla. Oripään harjualueelta alkunsa saava Aurajoki on alkulähteillään aluksi kapea puro, joka vähitellen kasvaa lukuisten sivu-uomien vedestä laveaksi kulttuurijoeksi. Aurajoen alkutaivalta reunustaa Tuomistonsuolla rämesuo, koivikko ja aivan puromaisen Aurajoen varrella rehevämpi korpimainen kuusikko. Linnuista alueella tavataan teeri, pyy, rautiainen, sirittäjä ja tiltaltti. Huomionarvoisin laji on…
Näytä lisääAuran Maijantien päästä löydät Ulkoilulahdon, Auran kunnan ulkoilu- ja liikunta-alueen. Tieltä alkaa valaistu ulkokuntoilureitti. Kesäisin reitti on lenkkeilijöiden ja kuntoilijoiden käytössä, ja talvisin reitille luodaan hiihtolatu. Talvireitin pituus on 3,3 km ja kesäreitin 3,8 km. Alueelta löydät myös frisbeegolf-radan, kuntoportaat ja talvisin luistelukentän. Kuntoilureittiä ylläpitää Auran Kuntoilijat Ry.
Näytä lisääSuomen Pikku-Lappi. Useita laavuja, talvella latuverkosto, kesällä patikoiden. Harjureitti on vuonna 1998 perustettu n. 28 km pitkä ulkoilureitti, joka sai vuonna 2016 virallisen ulkoreittistatuksen. “Pikkulappina” tunnettu reitistö sijaitsee Varsinais-Suomen ja Satakunnan raja-alueella keskellä Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. http://www.harjureitti.fi
Näytä lisääHypöistenkosken luontopolun yhteydessä on grillikatos.
Näytä lisääVajaan kilometrin mittaisella luontopolulla esitellään kulttuuriympäristön, niityn ja lehdonluontoa sekä Hypöistenkosken teollista historiaa. Auran keskustasta ajetaan Tarvasjoen tietä (224)Aurajoen yli ja heti vasemmalle pientaloalueelle, ensin Hongistontietä ja sitten Nahkurintietä noin 200 m. Rautatien varressa on autoille levike, mistä polkuopasteet koskelle.
Näytä lisääMyllylähde on noin kaksihehtaarinen ison, padotun lähdelammen muodostava lähde. Se on vedenpurkaumaltaan yksi pohjoismaiden suurimpia lähteitä. Lähteen reunoilla viihtyvät monet kasviharvinaisuudet, kuten lähdesara, hetesara, lettosara, lehtopalsami ja nevaimarre. Lähteen linnustoon kuuluvat mm. keltavästäräkki ja koskikara. Luontoarvojensa takia lähde lähiympäristöineen on otettu Natura 2000 -ohjelmaan. Myllylähteellä on tapahtunut tulipalo 16.7.2021: https://www.facebook.com/virttaankyla/posts/2302610319871865
Näytä lisääHAKU
Etsitkö lisää?
Hakulomakkeella voit hakea hakemistosta muita kohteita nimen, paikan tai kategorian mukaan.