fbpx

Kulttuuriralli kokoaa yhteen uuden matkailutien nähtävyydet

Kulttuuriralli kokoaa yhteen uuden matkailutien nähtävyydet

Tiedote

Julkaisuvapaa: heti

18.8.2021

Kulttuuriralli kokoaa yhteen uuden matkailutien nähtävyydet

Ars Auranmaa ry ja Aurajoentie herää eloon- hanke järjestävät jälleen elokuun viimeisenä viikonloppuna Aurajoentien Kulttuurirallin, jolloin suuri osa tien varren kulttuurikohteista on auki, yksityiset henkilöt ja yhdistykset avaavat kotiensa tai maatilojensa ovet konsertteineen, pop up -ravintoloineen ja näyttelyineen. Tällä kertaa mukana on myös tapahtuma Aurajoentien Yö, jonka tarkoituksena on innostaa yöpymään matkailutien varren majoituskohteissa tai vaikkapa omalla kotipihallaan luonnon helmassa. Yleisön pyynnöstä tapahtuma järjestetään kaksipäiväisenä lauantaista sunnuntaihin. Kohteet ovat auki klo 11-16 ja sijaitsevat Aurajoentien matkailutien varrella (tie 222, 2255) tai lähistöllä.

Aurajoentie on listattu koko pituudeltaan valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi (RKY) ja Aurajokilaakso on yksi Suomen Kansallismaisemista. Mukana on jo nyt yli 20 kohdetta Liedosta Oripäähän näyttelyistä ja museoista yksityisiin koteihin. Joukossa on tänä vuonna kolme yöpymiskohdettakin.

“Mukana on tälläkin kertaa yksityisiä koteja ja maatiloja sekä tien varressa sijaitsevia yhdistyksiä ja yrityksiä. Jokainen kävijä löytää varmasti itselleen mieluisia vierailukohteita. Eikä autottomien tarvitse tänä vuonna suinkaan jäädä pelkästään omalle kylälle, tapahtumassa on mahdollisuus kulkea kylien ja kohteiden välillä myös linja-autolla”, sanoo Ars Auranmaan puheenjohtaja Susanna Joki.

Tapahtuman kartat ilmestyvät jakoon hieman ennen tapahtumaa. Suurin osa kohteista sijaitsee tien varressa, muutamat kohteet ovat kauempana. Vallitsevaa pandemiatilannetta seurataan tarkasti, mutta toistaiseksi avoimet ovet kutsuvat kulttuurikohteisiin. Järjestäjät kannustavat kaikkia mukaan matalan kynnyksen ja hyvän mielen kulttuuritapahtumaan! 

”Elokuun viimeistä viikonloppua voisi kutsua ns. superviikonlopuksi, sillä samanaikaisesti toteutuu Kulttuuriralli & Yö, valtakunnallinen Nuku Yö Ulkona – tapahtuma ja Pöytyän Elopäivät. Lauantaina juhlistetaan Suomen luonnon päivää ja sunnuntaina Varsinais-Suomen Museopäivää. Jo viime vuonna kohteita oli mukana niin runsaasti, että tälle vuodelle tapahtumaa ryhdyttiin suunnittelemaan kaksipäiväiseksi, jotta ehtisi vierailemaan useammassa kohteessa. Uutuutena ovat nyt yöpymismahdollisuus sekä bussikuljetus.”, avaa Aurajoentie herää eloon -hankkeen projektikoordinaattori Susanna Ansio.

Tapahtumassa on mukana viime vuodelta tuttuja kohteita, mutta myös uusia helmiä tutustuttavaksi. Liedossa pääsee sunnuntaina ihastelemaan muun muassa Nautelan kartanoa, Aurassa Mattilan Tilan vanhaa päärakennusta ja Auraamossa voi osallistua yhteisötaideteoksen maalaamiseen. Pöytyällä pääsee kuulemaan hautausmaakierroksella hautakivien symboliikasta ja vierailemaan Yli-Raatikaisten kotiseutumuseossa. Määhärissä on tänä vuonna esillä valokuvanäyttely sota-ajan kenttäpostista ja musiikista Lotta-kahvilan kera. Oripään alueella voi yöpyä ja ruokailla Wanhassa Kanalassa sekä ihastella taiteilijoiden Maarit Ailion ja Viljo Syrjämän teoksia.

Tapahtuma tarjoaa paitsi laajan ja tasokkaan kattauksen vierailukohteita, myös mahdollisuuden nähdä oma kotiseutu uusin silmin. Matkailutien tapahtuma mahdollistaa samanaikaisesti kulttuurillisen kokemuksen sekä mahdollisuuden liikkua kansallismaisemassa jokivartta ihaillen. Järjestäjät painottavat, että tapahtumaan saa osallistua ainoastaan terveenä. Moni kohteista on ulkoilmakohde ja vieraiden toivotaan jakautuvan tasaisesti eri kohteisiin niin, ettei ruuhkia pääse syntymään ja hygieniasta huolehditaan.

Tervetuloa tutustumaan kotiseudun kulttuuriaarteisiin!

Aurajoentien Kulttuuriralli & Yö -tapahtuman kohteet aukioloaikoineen, kartat, yöpymispaikat ja bussiaikataulut löytyvät osoitteesta www.aurajoentie.fi/ajankohtaista

Instagramissa ja Facebookissa: Aurajoentien matkailutie – Kulttuuriralli & Yö

#kulttuuriralli2021 #aurajoentie #arsauranmaa #tiekansallismaisemaan #meidänmatkailutie

Mediakontaktit:

Ars Auranmaa ry puheenjohtaja Susanna Joki susanna.joki@luukku.com 040 556 5467

Aurajoentie herää eloon – hankkeen matkailukoordinaattori Susanna Ansio susanna.ansio@aura.fi 040 557 1314

Kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio, Auran kunta anna-mari.alkio@aura.fi 040 6310 464

Aurajoentien matkailutien kehittämisen taustalla on Aurajoentie herää eloon-hanke 1.1.2021-31.12.2022. Hanketta rahoitetaan EU:n maaseuturahastosta Leader-toimintaryhmien Varsinais-Suomen Jokivarsikumppanit ry:n ja Varsin Hyvä ry:n kautta. Hanketta hallinnoi Auran kunta. Aura, Lieto, Pöytyä ja Oripään kunnat osallistuvat kehittämiseen omarahoituksen myötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *